Uzalud im novac: Carlos Tevez pobjegao iz Kine
Foto: EPA

Vraća se u Argentinu

Uzalud im novac: Carlos Tevez pobjegao iz Kine

Midhat Šljivak

Argentinski fudbaler Carlos Tevez (33) odlučio je da raskine bogati ugovor sa kineskom ekipom Shanghai Shenhua.

Iako je proteklih godinu dana bio jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta sa sedmičnom platom od preko 700.000 eura, Tevez se nije mogao navići na život u Kini i odlučio je da traži raskid saradnje.

Rukovodstvo tima mu nije predstavljalo probleme. Dogovoreno je da se potpiše sporazumni raskid saradnje, a 33-godišnji napadač neće dugo čekati na novi tim.

On će ponovo obući dres voljene Boce Juniors, gdje će na kraju vjerovatno i završiti bogatu karijeru u kojoj je zaradio više nego dovoljno da mirno živi u narednih 50-ak godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tevez se u Kini nije proslavio. Postigao je samo četiri gola u 20 nastupa, ali je svoj boravak u ovoj zemlji dobro naplatio. U karijeri, koju je počeo u Boci, igrao je još za Corinthians, West Ham, Manchester United, Manchester City i Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije