Tevez za novu pobjedu Stare dame
Foto: EPA

Pobjeda Juventusa

Tevez za novu pobjedu Stare dame

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa savladali su u 28. kolu italijanske Serie A ekipu Genove s 1:0, te su nastavili krupnim koracima koračati ka novoj titulu prvaka Italije.

Imala je Stara dama više od igre u ovom susretu i na kraju je sasvim zasluženo stigla do pobjede.

Do vodstva je Juve stigao u 25. minuti. Sjajan gol je postigao Carlos Tevez za prednost od 1:0.

Domaći tim je do kraja prvog dijela mogao dodatno povećati prednost. Redale su se šanse pred golom Genove, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Juventusa.

I nastavak je donio dosta dobar meč, a u 62. minuti susreta domaći su mogli stići do još jednog gola. Dosuđen je penal, ali je udarac Carlosa Teveza zaustavio Lamanna.

Do kraja je ostalo 1:0 za Juventus, koji je sada sa 17 bodova ispred drugoplasirane Rome.

Seria A, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Genoa 1:0 (Tevez 25')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.