Iz Southamptona poručuju: Van Dijk nije na prodaju

Holanđanin na cijeni

Iz Southamptona poručuju: Van Dijk nije na prodaju

Holandski fudbaler Virgil van Dijk u januarskom prelaznom roku neće mijenjati klub, istakao je izvršni direktor Southamptona Les Reed.

Iako se za 25-godišnjeg fudbalera interesuje veliki broj klubova, Southampton je odlučan u namjeri da ga sačuva.

"Van Dijk nije na prodaju. Nismo još dobili nijednu zvaničnu ponudu za njega, a ako je i dobijemo, odbit ćemo je. Nije nam u cilju prodati Van Dijka na sredini sezone", rekao je Reed.

Virgil van Dijk igra na poziciji stopera i u Southampton je stigao u septembru 2015. godine iz Celtica za 15,7 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegovom eventualnom prodajom bi Southampton uskoro mogao zaraditi i trostruko više novca, a nedavno se spominjalo da ga želi Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi