Težak poraz Athletic Bilbaa na gostovanju kod Levantea

Baskijci poraženi na gostovanju

Težak poraz Athletic Bilbaa na gostovanju kod Levantea

A. Haznadarević

U prvom duelu subotnjeg dijela programa 18. kola španske Primere, Levante je razbio Athletic Bilbao rezultatom 3:1.

Ipak, nije tako dobro krenulo domaćima, budući da su Baskijci već u šestom minutu susreta ušutili La Cruz stadion. Iraola je lijepo proigrao Aritza Aduriza, koji glavom zabija za 1:0.

 

Dvadeset minuta je Levanteu trebalo da se vrati u igru, a Christian Lell je pogodio, nakon asitencije Nabila El Zhara.

 

Dva minuta pred kraj prvog poluvremena desio se i ključni trenutak meča, kada je Aymeric Laporte zaradio direktni crveni karton, te tako ostavio svoj Athletic sa deset igrača na terenu. Samo dva minuta su trebala Levanteu da iskoristi brojčanu prednost, a Iborra je zabio za 2:1.

 

U nastavku, domaći su ponovo bili konkretniji, a brojne prilike nisu urodile plodom sve do 69. minuta, kada tačku na 'i' u ovom susretu stavlja asistent prvog pogotka za Levante Nabil El Zhar, koji pogađa nakon asistancije Michela. 

 

Bio je to konačni rezultat ovog, prvog subotnjeg okršaja španske Primere.

 

Primera, 18. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Levante - Athletic Bilbao 3:1 (Lell 26, Ibora 45, El Zhar 69 / Aduriz 6)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.