Težak poraz Muslimovića i Misimovića sa Guizhouom

Kineska Super liga

Težak poraz Muslimovića i Misimovića sa Guizhouom

Midhat Šljivak

Zlatan Muslimović i Zvjezdan Misimović, doživjeli su težak poraz sa svojim Guizhou Renheom u susretu 17. kola kineske Superlige. Guizhou je na domaćem terenu poražen od ekipe Shanghia East Asia sa ubjedljivih 3:0.

Gosti su veliku prednost stekli već nakon 13. minuta igre. Golom McBreena iz devete minute, te autogolom Salleya četiri minute kasnije, Shanghai je stigao do vodstva od 2:0, a ovo vodstvo su uspješno čuvali sve do samog kraja susreta.

Pokušavao je Guizhou Renhe tokom kompletnog meča doći do gola, ali uprkos nekoliko prilika u tome nisu uspjeli, ali je zato Shanghai u 90. minuti preko Cabezasa potvrdio pobjedu u ovom susretu od 3:0.

Oba naša interenacionalca igrala su kompletan susret u dresu poraženog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti