Težak poraz Seville protiv Eibara

Pet komada u mreži Montellinog tima

Težak poraz Seville protiv Eibara

Endin Čaušević

Fudbaleri Eibara danas su na domaćem terenu s ubjedljivih 5:1 savladali Sevillu u okviru 22. kola španske La Lige.

Eibar je odlično otvorio utakmicu i već u prvoj minuti poveo sa 1:0 kada je Kike zatresao mrežu Seville. Domaći su nastavili s odličnom igrom i u 17. minuti udvostručili prednosti golom Orellane.

Međutim, četiri minute kasnije Sevilla se uspjela vratiti u meč kada je Sarabia pogodio s bijele tačke za 2:1, no to je bilo danas sve od ekipe Vincenza Montelle. Do kraja prvog dijela Eibar je postigao i treći gol, a u listu strijelaca upisao se Ramis.

Domaći tim posao u ovoj utakmici završio je u 61. minuti kada je danas sjajni Orellana svojim drugim golom povisio 4:1. U samom finišu Eibar je postigao i pet gol, a konačnih 5:1 postavio je Arbilla. Sevilla je šesta sa 33 boda, dok je Eibar sada sedmi sa samo jednim bodom manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 22. kolo:

Eibar - Sevilla 5:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi