Težak trijumf Jedinstva, slavili Sloboda i Bratstvo

Prva liga Federacije BiH, 14. kolo

Težak trijumf Jedinstva, slavili Sloboda i Bratstvo

Adnan Beganović

U okviru 14. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigrano je šest susreta, a vodeće Jedinstvo je u Bihaću s minimalnih 1:0 savladalo Branitelj.

Fudbaleri Jedinstva stigli su do pobjede s kojom će u posljednje kolo jesenjeg dijela ući kao prvoplasirana momčad. Jedini pogodak na susretu postigao je Nuspahić u sudijskoj nadoknadi vremena.

Sloboda je na Tušnju u kantonalnom derbiju savladala Gradinu sa 3:1. Musić, Salihović i Omić bili su strijelci za Slobodu, dok je za Gradinu pogodio Popara.

Do pobjede je došlo i Bratstvo i to na domaćem terenu protiv Orašja (2:0), dok je Mladost kod kuće savladala Igman sa 3:2.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Najubjedljiviju pobjedu ostvarila je Budućnost koja je sa 7:0. Tri gola postigao je Mujić, dva Salihović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Zoletić i Kovačević.

Čapljina je s ubjedljivih 4:0 savladala Troglav. Dva gola postigao je Jurčević, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Mahović i Rako.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.