Težak život je imao igrač Atletica: Izgubio oca, ostao bez brata, za majku je spreman učiniti sve

Operisao i tumor u grudnom košu

Težak život je imao igrač Atletica: Izgubio oca, ostao bez brata, za majku je spreman učiniti sve

A. Čaušević

Dok mnogi stanovnici u Španiji vode borbu s koronavirusom Angel Correa istovremeno vodi još jednu bitku, zabrinut je zbog bolesti svoje majke. 

Naime, Marceli Martinez je nedavno dijagnosticiran rak, a fudbaler Atletico Madrida je odlučio da da maksimalnu podršku svojoj majci.

Kao znak solidarnosti prema roditelju Correa se ošišao na nulu baš kao i njegova majka koju u narednom periodu očekuje odlasci na terapije.

"Na bojnom polju za vašeg neprijatelja nema prekida vatre, mogu vam raniti tijelo, ali vam ne mogu unišitit dušu", poručio je Correa u dirljivoj objavi na Instagramu prije nekoliko dana. 

Ovo nije prva Correina velika životna bitka s obzirom da je bez oca ostao sa 10 godina. "Otac mi je umro i novac od fudbala je jedina zarada koju smo imali, hranio sam braću, majku i sebe. Majci sam davala novac i ona je odlučivala kako ga trošiti", kazao je ofanzivac u septembru 2017. godine.

Inače, Correi je prije tri godine preminuo brat, a tokom ljekarskog pregleda 2014. godine otkriveno je kako u grudnom košu ima tumor nakon čega je morao na operativni zahvat. Na sreću sve se dobro završilo i danas redovno igra u ekipi Jorgandžija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi