Theo Hernandez napustio Real Madrid
(Foto: EPA)

Prešao u Real Sociedad

Theo Hernandez napustio Real Madrid · Zvanično

M. Šljivak

Madridski Real potvrdio je danas kako je klub napustio francuski defanzivac Theo Hernandez.

Ovaj 21-godišnji fudbaler poslat je na posudbu u redove imenjaka iz San Sebastiana i narednih godinu dana će nositi dres Real Sociedada.

Tamo će sigurno imati šansu za igru koju među Kraljevima prošle sezone nije imao. Odigrao je samo 23 utakmice u sezoni i bilo je očekivano da će napustiti ekipu tokom ljetnog prelaznog roka.

Pored nekoliko ponuda odabrao je ovu iz Real Sociedada. Tamo će odigrati narednu sezonu i pokušaće da se igrama u timu iz San Sebastiana nametnuti treneru Reala Julenu Lopeteguiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hernandez je član Kraljeva postao prošlog ljeta, a došao je iz redova gradskog rivala Atletica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi