Veliki preokret u Liverpoolu u slučaju Thiaga Alcantare

Bio je na pragu odlaska, a sada...

Veliki preokret u Liverpoolu u slučaju Thiaga Alcantare

E. Ganibegović

Thiago Alcantara je krajem ljetnog prijelaznog roka bio na izlaznim vratima Liverpoola, a sada je, čini se, došlo do preokreta.

Posljednjih dana ljetnog prijelaznog roka koji se u Turskoj završavao 15. septembra, Thiago Alcantara se povezivao s odlaskom u ovu zemlju.

Za Španca su bili zainteresovani istanbulski velikani, Fenerbahče i Galatasaray, ali na kraju od transfera nije bilo ništa.

Alcantara skoro da nije ni sjena onog igrača koji je igrao za minhenski Bayern i bio je spreman na odlazak, no ostao je na Anfieldu.

Sada potpuni preokret u njegovom slučaju. Navodno, Thiago Alcantara bi trebao potpisati novi ugovor s Liverpoolom.

Oglasi

Prema informacijama koje je prenio CaughtOffside, Liverpool je odlučio ponuditi Thiagu Alcantari produženje ugovora, koji ističe 30. juna 2024. godine.

Uprkos brojnim povredama koje su ga sputavale od dolaska u Englesku, Redsi su spremni rizikovati s njim i čekati ga i dalje. 

Karijeru je počeo u Barceloni, nastavio je u Bayernu, a od 2020. godine je član Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Thiago se može pohvaliti brojnim trofejima. S Barcom i Bayernom je osvojio gotovo sve što je mogao, dok je s Redsima osvojio FA Kup i Community Shield.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi