Thiago i igrači Španije oduševili fudbalski svijet svojim potezom nakon meča!

To je pravi fair-play

Thiago i igrači Španije oduševili fudbalski svijet svojim potezom nakon meča!

E. Čaušević

Reprezentacija Španije večeras je pobijedila Švicarsku nakon penala i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva.

Rezultat nakon 120 minuta igre bio je 1:1 i Švicarci su ponovo uspjeli da dođu do penala iako su u finišu meča ostali s igračem manje kada je direktan crveni karton dobio Freuler.

Švicarci su u osmini finala bili bez greške u penal seriji protiv Francuske, ali večeras protiv Španije to nije bilo baš tako.

Ekipa Švicarske promašila je večeras tri penala što jednostavno Španci nisu ispustili i uspjeli su da dođu do pobjede i plasmana u polufinale.

Tragičari za Švicarsku večeras su bili Schar, Vargas i Akanji koji nisu uspjeli da postignu golove. To je posebno teško palo Vargasu koji nakon meča nije mogao da sakrije svoje suze.

Međutim, fudbalski svijet oduševio je Thiago Alcantara koji nije slavio pobjedu sa saigračima već je tješio igrače Švicarske.

Oglasi

Thiago je prvo prišao kako bi utješio Vargasa, a zatim je otišao i do golmana Sommera koji je danas bio zaista fantastičan na golu reprezentacije Švicarske.

Tako je veznjak Liverpoola i Crvene furije pokazao zaista da ima veliko srce i kako fair-play treba da izgleda. Naravno, nije dugo trebalo da Thiago postane glavna tema na društvenim mrežama gdje je dobio velike pohvale.

Također, većina ekipe Španije je nakon utakmice aplaudirala igračima Švicarske dok su išli prema tunelu što je zaista fantastičan potez.

[twitter]https://twitter.com/TiagoEra/status/1411033371426312196[/twitter]

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Top Komentari

Zulfikar
Zao mi je Švicaraca ali zasluzena pobjeda. Crveni larton je jako doskitabilan ali ipak Švicarci su pucali penale kao da 3 dana nisu nista jeli.
9 0
MehaAli
Sigurno nije bila bolja ali ide dalje nakon penala Švica sa igračem manje RESPECT za nji samo kako se bore za svoju ekipu
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije