Thiago Silva upisao asistenciju, a uopće nije trebao biti na terenu

Nevjerovatno šta je uradio sudac

Thiago Silva upisao asistenciju, a uopće nije trebao biti na terenu

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 9. kola Premiershipa između Crystal Palacea i Chelseaja.

Nakon prvog poluvremena rezultat je 1:1 iako je domaća ekipa bila dosta bolji protivnik, te je imala nekoliko prilika da postigne i drugi gol.

Crystal Palace je do vodstva došao na samom otvaranju susreta. Igrala se sedma minuta utakmice kada je Ayew sjajno pronašao Edouarda koji matira golmana gostiju.

Nakon toga domaći su propustili veliki broj prilika da dođu do vodstva od 2:o, a nogometaši Chelseaja su sve to iskusno kaznili.

Naime, u 38. minuti utakmice Thiago Silva asistirao je Aubameyangu koji je postigao svoj prvijenac u dresu Chelseaja za poravnanje rezultata.

Ipak, veliko je pitanje da li je asistent kod izjednačujućeg gola Chelseaja uopšte trebao biti na terenu u tim trenucima.

Oglasi

Pet minuta prije izjednačujućeg gola, Ayew je ukrao loptu upravo Thiagu Silvi, te bi krenuo sam prema golu gostiju.

Silva je pao na zemlju, te je loptu u dva navrata udario rukom i tako namjerno spriječio da se Ayew nađe u čistoj gol šansi.

Tražili su u tim momentima nogometaš i navijači domaće ekipe direktan crveni karton za štopera gostiju, ali glavni arbitar tako nije mislio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sudac Kavanagh je za ovaj potez Thiaga Silvu "nagradio" samo sa žutim kartonom, što je izazvalo bijes navijača domaćih.

Njegov potez pogledajte OVDJE.

Top Komentari

Chico
Kakav ofsajd nije sviran Looserpoolu iz kojeg su dali prvi gol. Nevjerovatna protekcija Celskija, Looserpoola i VAR UNITEDA
0 2
user1646942280
Crveni nije, a trebao je biti faul na Silvi. S obzirom da Ayew nije ni dotakao loptu a služio se rukama da omete Silvu, iako je ovaj dosta "naivno" pao, s obzirom na njegovo iskustvo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi