Thiago Silva kritikovao Messija i otkrio šta Argentinac svaku utakmicu radi sa sudijama

Brazil izgubio od ljutog rivala

Thiago Silva kritikovao Messija i otkrio šta Argentinac svaku utakmicu radi sa sudijama

A. Čaušević

Brazil je u prijateljskom meču izgubio od Argentine s 1:0, gol odluke postigao je je Lionel Messi nakon što je promšio penal, a iz drugog pokušaja pospremio loptu u mrežu. 

Nakon utakmice igane u Rijadu kapitena Gaučosa žestoko je kritikovao Thiago Silva, posebno Messijevo ponašanje za vrijeme utakmica i odnos sa sudijama.

"Htio je da komanduje utakmicom, pričao je sa sudijom i zajedno se smijao. Sudija treba da po strani ostavi divljenje prema nekom igraču kao što je Messi", rekao je brazilski defanzivac.

"Messi uvijek želi da natjera sudiju da svira u njegovu korist. Uvijek se tako ponaša. Pričali smo s nekim igračima koji igraju u Španiji i dešava se ista stvar."

"Nastoji da kontroliše igru i da utiče na odluke sudija", poručio je Silva.

Inače, utakmicu igranu u prijestolnici Saudijske Arabije, obilježio je i verbalni sukob Messija i selektora Brazila, Titea.

Messi je u jednom trenutku pogledao ka aut liniji i stavio prst na usta, a zatim napravio gest rukom kojim je želio poručiti Titeu da previše priča.

Tite je nakon utakmice prokomentarisao ovu situaciju i priznao da je imao pritužbi na račun suđenja tokom utakmice.

"Žalio sam se jer je Messi trebao dobiti žuti karton, a onda mi je on rekao da začepim usta. I ja sam njemu rekao da začepi i to je bilo to", poručio je Tite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije