Thiago Silva nije dugo čekao: Poznato ime novog kluba?

U januaru napušta PSG

Thiago Silva nije dugo čekao: Poznato ime novog kluba?

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Thiago Silva potvrdio je jučer za francuske medije da će u januaru najvjerovatnije napustiti redove PSG-a.

Silva je u PSG stigao 2012. godine, a njegov sadašnji ugovor s ovom ekipom ističe na kraju sezone. Brazilac nema namjeru da ga produži pa je francuska ekipa primorana da ga proda u januaru kako bi bar nešto zaradila.

Ovaj 32-godišnji fudbaler potvrdio je da ima namjeru da napusti PSG, te da nađe novi izazov u svojoj karijeri. Italijanski mediji danas prenose da je Juventus zainteresovan za njegove usluge, te da su čelnici Stare dame već poslali ponu za Brazilca.

Još uvijek nije poznato koliko će PSG zaraditi od prodaje ovog igrača, a za Juve veliki problem mogla bi biti plata Silve. Brazilac u PSG-u godišnje zarađuje 13 miliona eura i jasno je da će morati pristati na dosta manji iznos ukoliko ne želi ostati u redovima aktuelnog prvaka Francuske.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi