Pjanić progovorio o transferu u PSG

U posljednji čas se predomislio

Pjanić progovorio o transferu u PSG

Miralem Pjanić je prije nešto više od dvije godine bio veoma blizu odlaska iz Rome, ali ne u Juventus, gdje je na kraju završio.

Fudbaleri Juventusa večeras igraju meč Lige šampiona u gostima kod Lyona, a na konferenciji za novinare pred ovu utakmicu pojavio se Pjanić koji je novinarima otkrio nekoliko veoma zanimljivih detalja.

Naime, Pjanić je u januaru 2014. godine bio na korak od transfera u ekipu PSG-a, ali je transfer ipak odlučio da zaustavi tadašnji sportski direktor kluba iz Rima Walter Sabatini.

"U januaru 2014. godine sam skoro završio u PSG-u. U toku su bili konkretni pregovori, ali onda me u posljednji trenutak nazvao sportski direktor Walter Sabatini i rekao mi je 'Mire, nećemo te pustiti ni za 50 milijuna eura", rekao je Pjanić i onda usporedio italijansku i francusku ligu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Natjecanje i rivalitet među klubovima je veći u Italiji. U Serie A je puno dobrih ekipa, uz Juventus su to Roma, Napoli, Inter, Milan i Fiorentina. U Francuskoj je bilo neizvjesnije onda kada sam ja igrao u prvenstvu nego što je sada. Tada su jaki bili Marseille, PSG, Bordeaux, Monaco i Lille, a danas je samo PSG i svi to znaju. PSG bi trebao imati vlastito prvenstvo!", poručio je Mali princ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije