Thiago Silva u Seriji A!

Odabrao Fiorentinu

Thiago Silva u Seriji A!

E. Škorić

Iskusni brazilski štoper Thiago Silva (35) sljedeće sezone ponovo će igrati u Seriji A.

Silva je pokušavao na sve načine ostati u PSG-u, no jednostavno trener Thomas Tuchel poručio mu je da na njega ne računa narednog ljeta, pa je Brazilac kao slobodan igrač, pošto mu je ovog ljeta istekao ugovor, bio primoran da potraži novi klub.

Iako se povezivao sa bivšim klubom Milanom, on je na kraju, tvrde francuski mediji, odabrao Fiorentinu.

Silva će dobiti četiri miliona eura plus bonuse za jednu sezonu, a Fiorentina bi uskoro trebala da potvrdi njegov angažman.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Silva se upisao u stranice PSG-ove historije. U klub je došao 2012. godine, a s Parižanima je osvojio čak sedam naslova Lige 1, pet kupova, šest liga kupova i ima priliku da osvoji i Ligu prvaka za kraj.

Finale Lige prvaka je u nedjelju, a Silvin PSG igrat će protiv Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi