Spisak Belgije izgleda spektakularno, ali nikome nije jasno zašto na njemu nema Courtoisa

Golman Reala ne ide na Evropsko prvenstvo

Spisak Belgije izgleda spektakularno, ali nikome nije jasno zašto na njemu nema Courtoisa

Endin Čaušević

Selektor Belgije, Domenico Tedesco, objavio je danas spisak igrača na koje će računati na Evropskom prvenstvu, a fudbalska javnost je iznenađena što se na istom nije našao Thibaut Courtois.

Belgijanci važe za jedne od favorita iz sjene i očekuje se da bi na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj mogli daleko dogurati.

Domenico Tedesco je značajno podmladio ekipu koja izgleda zaista impresivno, a predvodit će se iskusni Kevin de Bruyne koji se našao na spisku za ovaj veliki turni.

Međutim, fudbalska javnost je iznenađena što se na spisku nije našao jedan od najboljih golmana današnjice Thibaut Courtois.

Courtois se uspio oporaviti nedavno od teške povrede koljena zbog koje je propustio skoro cijelu sezonu, te su u Belgiji očekivali da će se golman Real Madrida naći na spisku za Evropsko prvenstvo, ali se to nije desilo.

I sam Courtois je najavio još u januaru da neće ići na EP ukoliko ne bude 100% spreman što je tada iznenadilo i samog selektora. Tedesco je najavio da će pričati s Courtoisom i pokušati ga nagovoriti da se predomisli, no očito da nije uspio.

Oglasi

Tako će Belgija biti bez jedne od svojih najvećih zvijezda, a da li ćemo Courtoisa više uopšte gledati u dresu reprezentacije ostaje da se vidi nakon Evropskog prvenstva.

Golmani: Casteels, Kaminski, Sels.

Odbrana: Castagne, De Cuyper, Faes, Meunier, Theate, Vertonghen, Debast.

Vezni red: De Bruyne, O.Mangala, Onana, Tielemans, Vermeeren, Witsel, Vranckx.

Oglasi

Napad: J. Bakayoko, Carrasco, De Ketelaere, Doku, Lukaku, Lukebakio, Openda, Trossard.

Belgija se nalazi u grupi E u kojoj su još Ukrajina, Rumunija i Slovačka i jasno je da je favorit za osvajanje prvog mjesta.

Prvi meč Belgijanci igraju 17. juna protiv Slovačke, a zatim slijede okršaji protiv Rumunije (22. juni) i Ukrajine (26. juni).

Kapitenska traka razlog Courtoisove odluke?

Također, dosta se špekuliše da je iskusni golman odlučio da ne ide na EP nakon što mu nije ponuđena kapitenska traka kada se penzionisa De Bruyne nakon čega su i krenuli svi ti problemi oko Courtoisa.

"Svako ima mišljenje o ovoj temi i to je normalno. Ali mislim da mnogi ljudi nisu razumjeli moju poziciju. Nije se toliko radilo o kapetanskoj traci", govorio je Courtois prije nekoliko mjeseci i dodao.

"Tada je sa mnom bilo malo ili nimalo razgovora. Osjećao sam da ne računaju na mene. Možda sam prebrzo donio odluku. Ali ja sam ljudsko biće s osjećajima, nisam robot".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi