Stamford Bridge počeo da slavi, a onda se ukazao Courtois s odbranom sezone

Spasio nemoguće

Stamford Bridge počeo da slavi, a onda se ukazao Courtois s odbranom sezone

Edmir Škorić

Gledatelji su oduševljeni i smatraju da je Thibaut Courtois večeras na Stamdord Bridgeu imao odbranu sezone.

Real Madrid je u zapadni London doputovao s 2:0 iz prve utakmice i na pragu je polufinala, no Chelsea pokušava svim silama da postigne gol i da barem unese nervozu u redove Kraljeva.

Real je sačuvao mrežu u prvih 45 mintua, ali vrlo lako je moglo da bude drugačije. Imao je N'Golo Kante u 11. minuti dobru šansu, ali je užasno šutirao.

No, najbolja šansa viđena je na isteku prvog poluvremena. Reece James je odlično ubacio, lopta prošla sve igrače i došla do Cucurelle, a bek Plavaca bio potpuno sam i sa par metara je imao zicer, ali Courtois nevjerovatnom odbranom spašava Madriđane.

Pravo niotkuda se stvorila velika prilika za Chelsea i pitanje je hoće li je više dočekati u drugih 45 minuta.

Oglasi

Real ne briljira kao prošle sedmice, ali i očekivalo se da će Chelsea preuzeti inicijativu i da će biti opasniji, uostalom domaćin je taj koji zaostaje dva gola.

Reala 45 minuta dijeli od polufinala i ako se tamo i plasira, što je za sada izvjesno, zasluge za to pripast će i Courtoisu. Kraljevi idu na pobjednika duela Bayern - Manchester City (0:3).

U 21 sat počeo je i duel Napolija i Milana, koji je golom Oliviera Girouda došao do prednosti i sada ima ukupnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uz sve to, francuski napadač je promašio penal, a imao i jedan zicer prije nego li je postigao taj gol na asistenciju Rafaela Leaa.

Pobjednik ovog para ide na boljeg iz dvomeča Benfica - Inter. Tim Edina Džeke ima 2:0 iz prvog duela i sutra na Giuseppe Meazzi ima priliku da ovjeri prolaz među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti