Asmir Begović nije imao svoj dan, dva puta je častio protivnika, ali je Bournemouth pobijedio
Foto - Screenshot

Konačno trijumf

Asmir Begović nije imao svoj dan, dva puta je častio protivnika, ali je Bournemouth pobijedio

M. Šljivak

Bournemouth je u 28. kolu Championshipa savladao Birmingham sa 3:2 i tako je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza.


Uz dosta muke je tim za kojeg nastupa Asmir Begović došao do tri boda, a bh. čuvar mreže je danas imao dva kiksa koje su gosti kaznili.

Poveo je Birmingham u 27. minuti. Scott Hogan koristi veliku grešku Asmira Begovića i pogađa za 0:1.

Bournemouth je uspio da izjednači deset minuta kasnije. Danjuma je zabio na asistenciju Wilsherea za 1:1.

Ovim se rezultatom otilo na odmor, a u 61. minuti Bournemouth dolazi do vodstva. Wilshere je ovog puta strijelac za 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sedam minuta kasnije gosti su izjednačili. Ponovo je Begović loše reagovao, a ponovo je pogodio Hogan za 2:2.

Ipak, u 77. minuti Bournemouth stiže do pobjedničkog gola. Billing je zabio za konačnih 3:2.

Top Komentari

w41k3r
Asmirov problem generalno je sto je statican golman sa losom kretnjom i pozicioniranjem na golu. Zbog toga cesto prima ove pacerske golove sto je ne shvatljivo za golmana koji je visok 2m sa karijerom od 15g i skoro 400utakmica u veoma jakim ligama.
5 1
Bego Institucija, ha ha ha. Ovo ti je za nauk Begovicu da se spustis sa visokih oblaka na zemlju jer nisi tako dobar golman kao sto mislis o sebi, nego vrati se ti u reprezentaciji BiH i budi rezerva golmanu Sehicu i cekaj svoju priliku da budes prvi golman reprezentacije BiH, Begovic je napustio reprezentaciju BiH jer ne zeli da bude rezerva Sehicu, Begovicu spusti se na zemlju, vrati se u reprezentaciju i cekaj svoju priliku, jer Begovicu mnogo si podigao svoje perje kao kakav paun, ovo je vec ne znam koja Begoviceva greska pri odbrani, razumijem da golman primi gol zato sto je nemoguce braniti ili zbog greske odbrambenih igraca, ali primiti gol zbog svoje greske, e to onda nije dobro.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi