Thierry Henry našao novi posao nakon što se obrukao u Monacu

Vraća se u Ameriku

Thierry Henry našao novi posao nakon što se obrukao u Monacu

E. Čaušević

Legendarni francuski fudbaler Thierry Henry odlučio je maksimalno da se posveti svojoj trenerskoj karijeri.

Prvi ozbiljniji angažman kao samostalni trener Henry je imao u Monacu koji mu je dao šansu početkom ove sezone, ali je nakon očajnih rezultata dobio otkaz već u januaru.

Henryu se u Kneževini zadržao samo tri mjeseca, ali je za to vrijeme zaradio ogroman novac. Ipak, ne želi dopustiti da ga to pokoleba i spreman je za novi izazov.

Engleski mediji objavili su da je Henry na korak od novog posla, te da će sve sve ozvaničiti u narednih nekoliko dana. Naime, prema svemu sudeći Henry će postati novi trener New York Red Bullsa za koje je igrao i kao fudbaler.

Američki klub je veoma loše počeo novu MLS sezonu i žele napraviti promjene, a prva će biti na trenerskoj poziciji. Henry je za ovaj tim igrao čak četiri godine od 2010. do 2014. godine kada je završio svoju igračku karijeru.

"Pljačka stoljeća" u Monacu: Znate li koliko je Henry zaradio za tri mjeseca?

Legendarni francuski napadač je za tri mjeseca 'loše obavljenog posla' zaradio čak 25,5 miliona eura!

Mourinho je također imao razloga za slavlje kada je dobio otkaz. Nakon što ga je Manchester United u decembru prošle godine otpustio, zaradio je 31 milion eura na ime odštete.

Što se tiče trenerskih ugovora, na broju jedan je Diego Simeone, koji po ugovoru s Atleticom ima 41 milion eura, a Pep Guardiola 'samo' 24 miliona eura. Ernesto Valverde na klupi Barcelone zarađuje 23 miliona eura prema ugovoru.

Radi se o ogromnim ciframa i svaki od ovih trenera su ugovorima dobro zaštićeni i u slučaju loših rezultata i dobijanja otkaza, dobit će spomenute iznose. Henry i Mourinho znaju da se nekada isplati i dobiti otkaz...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi