"Pljačka stoljeća" u Monacu: Znate li koliko je Henry zaradio za tri mjeseca?

Neki treneri zarade pravo bogatstvo

"Pljačka stoljeća" u Monacu: Znate li koliko je Henry zaradio za tri mjeseca?

E. Škorić

Isplati se biti otpušten tokom sezone, to možete pitati Josea Mourinha i Thierryja Henryja, koji su među pet najbolje plaćenih trenera.

Henry, legenda Arsenala, nije se proslavio kao trener svog bivšeg kluba Monaca. On je tamo boravio samo tri mjeseca, ali to mu je sada najmanje važno.

Legendarni francuski napadač je za tri mjeseca 'loše obavljenog posla' zaradio čak 25,5 miliona eura!

Mourinho je također imao razloga za slavlje kada je dobio otkaz. Nakon što ga je Manchester United u decembru prošle godine otpustio, zaradio je 31 milion eura na ime odštete.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se tiče trenerskih ugovora, na broju jedan je Diego Simeone, koji po ugovoru s Atleticom ima 41 milion eura, a Pep Guardiola 'samo' 24 miliona eura. Ernesto Valverde na klupi Barcelone zarađuje 23 miliona eura prema ugovoru.

Radi se o ogromnim ciframa i svaki od ovih trenera su ugovorima dobro zaštićeni i u slučaju loših rezultata i dobijanja otkaza, dobit će spomenute iznose. Henry i Mourinho znaju da se nekada isplati i dobiti otkaz...

Promo

Top Komentari

Sajaga
Odakle vama €41M, kada svi mediji pisu da ce Simeone zaradjivati €24M sto je vise od Greizmanove godisnje plate.
1 0
Sultan Sulejman
Vi kad lazete "lazete" sa stilom nema sta!!! Pa pijan ne bi ovako nesto napiso!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi