Thomas Mueller od sljedeće sezone u Seriji A

Napušta Bayern?

Thomas Mueller od sljedeće sezone u Seriji A

A. Čaušević

Rijetki su igrači koji u modernom fudbalu cijelu karijeru provedu u jednom klubu. 

Thomas Mueller do sada u životu zna samo za Bayern. Računajući i omladinske selekcije 29-godišnjak je član Bavarskog giganta od 2000. godine.

Međutim, od ljeta bi se stvari mogle promijeniti te bi odličnog ofanzivca sljedeće sezone trebali gledati na terenima Serije A.

Muellera u svojim redovima žele vidjeti gradski rivali Milan i Inter. Njemački mediji navode da su se Rossoneri i Nerazzuri raspitali za svjetskog prvaka iz 2014. godine te su ga okarakterisali kao jednu od meta za ljetni prijelzalni rok.

Fudbaler koji je dres njemačke reprezentacije obukao 100 puta bi se rado oprobao u inostranstvu te osjeća da je vrijeme za promjenu sredine.

Bayern je po pitanju pregovaranja tvrd orah i igrača s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine sigurno neće pustiti za cifru manju od 40 miliona eura.

Mueller je u ovoj sezoni odigrao 40 mečeva na kojim je postigao devet golova i upisao 14 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eventualni odlazak Muellera bi značio i kraj jedne generacije na Allianz Areni pošto će klub napustiti Arjen Robben i Franck Ribery.

Nijemac je zajedno s Francuzem i Holanđanin među najzaslužnijim fudbalerima za brojne trofeje osvojene u posljednjih 10-ak godina uključujući trostruku krunu 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi