Thomas Müller razmišlja o odlasku iz Bayerna
Dugogodišnji član velikana iz Minhena mogao bi tokom ljeta dobro razmisliti o tome hoće li ostati u klubu (Foto: EPA)

Dobio ponude iz drugih zemalja

Thomas Müller razmišlja o odlasku iz Bayerna

M. Šljivak

Thomas Müller ozbiljno razmišlja o napuštanju minhenskog Bayerna.

Kako navodi njemački magazin Kicker, Müller nije zadovoljan ulogom kod trenera Nike Kovača i razmišlja o odlasku iz kluba.

Ovaj 29-godišnji fudbaler već ima neke ozbiljne ponude na stolu. Kicker tvrdi da ga u svojim redovima žele Inter i Milan, ali i neki klubovi iz engleske Premier lige.

Ako se i desi da Müller napusti Bayern, to će mu biti prvo iskustvo izvan njemačkog fudbala. Kompletnu karijeru je ovaj ofanzivac proveo u Minhhenu, ali možda je konačno došlo vrijeme za rastanak.

Sigurno je da će napadač Bayerna ozbiljno razmotriti ponude koje stižu. Odnos sa Kovačem nije baš najbolji i možda je vrijeme da sreću potraži negdje drugo.

Thomas Müller je 2008. godine postao član prvog tima. Tokom 11 godina boravka u bavarskom velikanu odigrao je 481 meč i postigao je 185 golova.

Ipak, njegova uloga na terenu u posljednje vrijeme sve je manja. Glavne uloge igraju neki drugi igrači i to je ono što najviše smeta Mülleru, koji je sa Bayernom osvojio apsolutno sve.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tim iz Minhena je za ljeto najavio određene promjene u ekipi. Već su potpisali dvojicu francuskih reprezentativaca Benjamina Pavarda i Lucasa Hernandeza, a pojačanja će biti još.

Treba također istaći da će nakon dugogodišnjeg boravka u Minhenu klub napustiti Franck Ribery i Arjen Robben.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi