Problemima nema kraja: Bayern je i zvanično potvrdio novi problem

Nisu više ni lideri, veoma je burno u klubu

Problemima nema kraja: Bayern je i zvanično potvrdio novi problem

Samir Mlaćo

Mukama minhenskog Bayerna kao da nema kraja. Bavarci su poraženi za vikend od Mainza 3:1, a već na samom startu meča povrijedio se Alponsho Davies.

Odmah je bilo jasno da Davies ne može nastaviti meč i šansu je dobio Mazraoui.

Daviesa sigurno neće biti određene vrijeme u kadru, što je Bayern i potvrdio sada putem zvančne stranice.

Ipak, nisu otkrili koliko tačno će biti 'out', ali svakako da će to biti dodatni problem za Thomasa Tuchela koji je na meti velikih kritika.

Alphonso Davies will be out of action for the upcoming games after suffering a muscle injury during yesterday's match.

Posted by FC Bayern München on Sunday, April 23, 2023

Poraz od Mainza u subotu produbio je krizu Bayerna, koji je prethodno pod vodstvom Thomasa Tuchela doživio tri poraza na sedam mečeva i ispao iz Kupa Njemačke, te Lige prvaka.

Oglasi

Jedino što Bayernu ostaje je Bundesliga, ali i tu se od jučer ovaj tim ništa ne pita. Borussia Dortmund je iskoristila kiks rivala iz Minhena i nakon visoke pobjede nad Eintracht Frankfurtom zasjela na prvo mjesto.

Pet kola prije kraja, Bayern gleda u leđa Borussiji, ali nada se da će ipak osvojiti 11. uzastopni naslov prvaka Njemačke i barem donekle spasiti ovu sezonu koja je za zaborav.

Mnogi u Bayernu su pod lupom i svaki korak sada se pomno prati, kako čelnika kluba, tako i igrača te članova stručnog štaba. Tuchel je nedavno, krajem marta, zasjeo na klupu Bayerna, ali njegovi počeci u novom klubu su blago rečeno katastrofalni.

Ipak, unatoč svim nedaćama, Bayern neće promijeniti stav o Thomasu Tuchelu, čak i bez obzira šta će se dogoditi u Bundesligi.

Uvijek dobro obaviješteni novinar Fabrizio Romano je to danas objavio, a time je Bayern pokazao klasu i svoje pravo lice, pa će ostati pri nedavnoj odluci i dat će punu podršku novom treneru, kojem valjda treba i malo vremena da bi sve to funkcionisalo kako je zamišljeno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S njim će biti planiran ljetni prijelazni rok kako bi se projekt ponovno pokrenuo sljedeće sezone, a navodi s da će glavni prioritet biti dovođenje novog napadača.

To i ne čudi. Eric Maxim Choupo-Moting je bio dosljedna zamjena za Roberta Lewandowskog do povrede, pa je 34-godišnjak na 29 mečeva postigao 17 golova, ali jasno je da se budućnost Bayerna neće zasnivati na njemu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi