S goreg na gore: Njemački Sky je upravo nagovijestio naredni Tuchelov klub, to nije Barcelona

Nijemac napušta Bayern

S goreg na gore: Njemački Sky je upravo nagovijestio naredni Tuchelov klub, to nije Barcelona

Admin Čaušević

Thomas Tuchel nastavlja niz. Nakon Xavija Hernandeza Juergena Kloppa i on će na kraju sezone ostati bez posla. Ali sluteći po posljednjim informacijama iz Njemačke, trofejni stručnjak neće dugo biti bez posla.

Barcelona i Liverpool nakon potvrđenih odlazaka Xavija i Kloppa na kraju sezone novog trenera traži i Bayern jer će Tuchel napustiti kormilo Bavaraca.

Ipak, osvajač Lige prvaka sa Chelseajem ne planira biti dugo bez posla već ima jasan cilj o svom narednom angažmanu. A to neće biti Barcelona.

Naime, prema informacijama poznatog novinara njemačkog Skya, Floriana Plettenberga, Tuchel puca na preuzimanje ni manje ni više nego Manchester Uniteda.

Plettenberg tvrdi da je Tuchel definitivno bacio oko na preuzimanje Crvenih đavola te da želi da se vrati u Premiership i smatra da njegova misija u toj zemlji nije završena.

Oglasi

Za United nije strano da mijenja trenere u potrazi za pobjedničkim identitetom. Takvom scenariju i eventualnom preuzimanju užarene klupe se nada i Tuchel.

Spominjao se bivši strateg Borussije Dortmund i sa preuzimanjem Barcelone međutim ta opcija se ne čini toliko izgledom jer Katalonci imaju druge planove, prije svih se to odnosi na Hansija Flicka.

Tuchel je u Bayern doveden s ciljem da razdrma ekipu, ali kako sada stvari stoje postat će prvi trener koji s Bavarcima nije osvojio Bundesligu u posljednjih deset i kusur godina.

Najtrofejniji njemački klub se nalazi u može se reći nezapamćenoj krizi pa je promjena trenera u takvoj situaciji logičan slijed događaja, a mnogi su ostali iznenađeni zašto će Tuchel uopšte biti zadržan do kraja sezone.

Iako se njegova avantura u Minhenu završava neslavno, Tuchel je i dalje jedan od najboljih svjetskih trenera te će sigurno imati ponuda u narednom periodu.

Hoće li mu želja da preuzme United pokazat će vjerovatno ostatak sezone Crvenih đavola. Ako Erik ten Hag ne izbori plasman u Ligu prvaka i njegov odlazak neće biti iznenađenje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi