Ako ih odbiju Alonso i Zidane u Bayernu imaju i rezervno rješenje, navijači se nadaju da je to šala
Foto: AP Photo/Martin Meissner

Kicker uzburkao strasti u Minhenu

Ako ih odbiju Alonso i Zidane u Bayernu imaju i rezervno rješenje, navijači se nadaju da je to šala

E. Čaušević

Bayern je jučer zvanično objavio da Thomas Tuchel neće biti trener ovog tima iduće sezone i da će na ljeto napustiti njemački klub. Odmah se s Bayernom počelo povezivati mnogo trenerskih imena, ali jedno od njih posebno je sve iznenadilo.

Bavarski klub nalazi se u rezultatskoj krizi i nakon tri uzastopna poraza bilo je jasno da čelnici njemačkog velikana moraju reagovati, te da će ceh najvjerovatnije platiti trener Thomas Tuchel.

Bilo je špekulacija da će Tuchel dobiti otkaz nakon poraza u Bochumu, ali u Bayernu nisu željeli tako radikalno da reaguju. Oni su s Tuchelom održali sastanak i dogovorili da on ostane na klupi, ali samo do kraja sezone nakon čega saradnja neće biti nastavljena.

U Bayernu žele da imaju što više vremena kako bi pokušali pronaći što bolje trenersko rješenje, a naravno odmah su počele špekulacije oko toga ko bi mogao da naslijedi Tuchela na klupi ovog kluba.

Njemački mediji tvrde da je prva želja Bayerna sjajni Xabi Alonso koji je oduševio sve rezultatima u Bayer Leverkusenu, a navodno na toj listi nalazi se i Zinedine Zidane iako je teško očekivati da će on doći na Allianz Arenu.

Oglasi

Međutim, ono što je posebno sve iznenadilo jeste da čelnici Bayerna prate još jednog trenera kojeg u toj priči niko nije očekivao.

Kicker piše da je riješ o Unaiju Emeryju koji je trenutno trener Aston Ville, ali navijači Bayerna se nadaju da je to samo špekulacija i da u tome nema istine jer smatraju da bi španski stručnjak bio potpuni promašaj.

I ovaj ugledni list piše da su Alonso i Zidane najveće želje kluba, ali ukoliko od njih ne bude ništa rezervno rješenje je upravo Emery. Bayern prati pomno šta Španac radi u Aston Villi i trenutno je i on jedan od kandidata za novog trenera ovog kluba.

Navijači Bayerna se nadaju da će Alonso prihvatiti poziv iz Minhena na ljeto iako je i na meti Liverpoola, ali ukoliko to ne uspije onda bi bili zadovoljni i da Zidane preuzme kormilo njemačkog velikana.

Oglasi

No, kada je Emery u pitanju tu su potpuno užasnuti što se Španac čak našao u cijeloj toj priči jer smatraju da on nije dovoljno kvalitetan da vodi Bayern.

Emery je sa Sevillom tri puta osvojio Evropsku ligu, a isti trofej donio je i Villarrealu. No, veliku priliku da se dokaže imao je u PSG-u s kojim je dominirao u Francuskoj, ali u Evropi nije napravio ništa specijalno i zbog toga navijači Bayerna ga ne žele u svom klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na klupi Aston Ville nalazi se od novembra 2022. godine i bilježi poprilično dobre rezultate.

Sigurno je da će se u narednim mjesecima još dosta trenera povezivati s Bayernom, te nam ostaje da vidimo ko će na kraju zaista biti trener velikana iz Minhena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ja mislim da će Zidan prihvatiti neku od mnogobrojnih ponuda. On je čekao Real međutim Anćeloti je produžio ugovor do ljeta 2026. tako da nema više šta da čeka...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi