Napravio potpuni haos u Francuskoj, pa odlazi u Italiju
Foto: EPA

Rabiot pred velikim transferom

Napravio potpuni haos u Francuskoj, pa odlazi u Italiju

M. Šljivak

Veznjak PSG-a Adrien Rabiot proteklih je dana glavna tema francuskih medija.

Ovaj 23-godišnji fudbaler dospio je u centar pažnje nakon što je zatražio od selektora Francuske Didiera Deschampsa da ga skine sa liste rezervnih igrača za Mundijal u Rusiji.

Iako se očekivalo da Rabiot bude na završnom spisku, Deschamps je odlučio da ga ne povede u Rusiju, što je razljutilo mladog fudbalera i izazvao je pravi skandal.

Nije na tome završio. Odbio je Rabiot i sastanak sa novim trenerom PSG-a Thomasom Tuchelom i otišao je na odmor. Čini se kako on više neće obući dres francuskog prvaka, jer se nalazi pred velikim transferom.

Torinski Juventus kontaktirao je čelnike PSG-a za Rabiota. Stara dama ga želi u svojim redovima, a kako stvari stoje, vrlo lako bi se moglo desiti da do transfera na kraju i dođe.

Dicsiplina koju gaji Tuchel i izostanak sa planiranog sastanka sigurno će otežati situaciju ovom fudbaleru na Parku prinčeva i očekuje se da će rukovodstvo PSG-a pristati na ponudu koju im pošalje Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rabiotu ugovor sa francuskim prvakom ističe 2019. godine, produženje saradnje nije dogovoreno i to je još jedan dokaz da bi Rabiot na kraju mogao biti prodat.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti