Tuchel razočaran zbog Lukakuovog ponašanja: "Nije mi tako djelovao kad smo razgovarali"

Sve iznenadio svojom izjavom

Tuchel razočaran zbog Lukakuovog ponašanja: "Nije mi tako djelovao kad smo razgovarali"

Endin Čaušević

Romelu Lukaku je ljetos nakon fantastične sezone odlučio da napusti Inter i vrati se u Chelsea.

Lukaku je u Interu imao dvije fantastične sezone, ali kada je stigla ljetos ponuda Chelseaja odlučio je da se još jednom vrati na Stamford Bridge.

Ipak, u londonskom klubu mu ne ide baš kako je očekivao, te je izazvao jučer dosta pažnje zbog izjave da nije baš zadovoljan svojom situacijom u Chelseaju i sistemom koji preferira trener Thomas Tuchel.

"Fizički se dobro osjećam, ali nisam zadovoljan baš zbog situacije u Chelseaju. Tuchel je odlučio da se igra s drugim sistemom, ali ja neću odustati jer sam profesionalac", rekao je Lukaku.

Također, on se dotakao i Intera i mnogi smatraju da se Belgijanac sada kaje što je napustio Meazzu.

"Sada je pravi trenutak da iskažem svoje osjećaje. Uvijek sam govorio da mi je Inter u srcu. Znam da ću se tamo vratiti, zaista se nadam tome. tvari se nisu trebale ovako razvijati. Govorim o načinu na koji sam otišao iz kluba i kako sam se ponio prema navijačima", kazao je Lukaku i dodao.

"Zaljubljen sam u Italiju, ovo je pravi trenutak da kažem istinu. Želim se izviniti navijačima Intera jer će ono što su uradili za mene ostaviti uvijek u mom srcu. Zaista se nadam da ću se vratiti, ali dok sam još uvijek na vrhuncu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegove izjave čini se nisu baš "oduševile" čelnike Chelseaja, ali ni trenera Tuchela koji je poručio da je Lukaku izabrao loš trenutak.

"Iskreno, ne sviđa mi se što je sve to rekao jer to donosi nepotrebnu buku u svlačionicu koja nam sada ne treba i sigurno nam neće pomoći. Razgovarao sam s Lukakuom otvoreno i iznenađen sam jer tada nije izgledao nesretno i nezadovoljno, upravo suprotno. Pokušat ćemo da shvatimo šta se dešava s njim i da to riješimo", istakao je Tuchel.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
sta ce u Interu ,inter je naso bolju zamjenu,za jeftin novac,ko ce placat ovu konjinu,pa bio je on vec u Engleza ,valja igrat ,gdje svako moze pobjedit,a on je istreso gace na Bolognji i tako to.
6 2
Salihović23
Haman da je Ibra upravu, nije ovaj dobar s glavom...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi