Tuchel će čekati kiks kolege za izazov karijere?

Bez posla je poslije rastanka sa Chelseajem

Tuchel će čekati kiks kolege za izazov karijere?

S. Mlaćo
Njemački stručnjak Thomas Tuchel ima jasnu želju da sjedne na klupu reprezentacije Engleske.

Njemački stručnjak Thomas Tuchel ima jasnu želju da sjedne na klupu reprezentacije Engleske.

Telegraph prenosi da će Tuchel sačekati kada istekne ugovor sadašnjem selektoru Garethu Southgateu, a svakako će zavisiti od igara na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Tuchel je posljednji angažman imao na klupi Chelseaja gdje je dobio otkaz nakon poraza od Dinama u Zagrebu. Sa ovim timom je osvojio tri trofeja, uključujući naslov Lige prvaka.

On je odlučio da period u kojem nema kluba iskoristi da se dobro odmori, te da napuni baterije za nove izazove koji slijede.

Naravno dok se odmara čeka ponude klubova, te će izabrati onu koja ga najviše bude zainteresovala, ali takve još uvijek očito nema.

Oglasi

Kako javljau njemački mediji, Tuchel je do sada dobio samo jednu ponudu, a radilo se o ponudi iz Bundeslige.

Naime, mediji iz Njemačke tvrde da je na njegovu adresu stigla ponuda od Bayer Leverkusena, ali je ista odmah odbijena.

Leverkusen je zatim nedavno preuzeo nekadašnji član Liverpoola Xabi Alonso.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sinoć je ovaj tim poražen od Porta u okviru grupne faze Lige prvaka sa čak 3:0, pa je pitanje kako će se Alonso snaći u svom prvom ozbiljnom trenerskom angažmanu.

Da li će zar par mjeseci ponovo doći isti poziv Tuchelu, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi