Thomas Vermaelen potpisao za Vissel Kobe

Još jedan igrač Barce u japanskom klubu

Thomas Vermaelen potpisao za Vissel Kobe

Endin Čaušević

Belgijski defanzivac Thomas Vermaelen napustio je Barcelonu i karijeru će nastaviti u dresu japanskog Vissel Kobea.

Vermaelen je nakon pet godina napustio Barcelonu nakon što mu je istekao ugovor i nije dobio ponudu katalonskog kluba da produži saradnju jer se nije baš pokazao kao pojačanje.

Belgijanac je u Barcu stigao na ljeto 2014. godine iz Arsenala, ali boravak u ovom klubu obilježile su mnogobrojne povrede. Igrao je jednu sezonu na posudbi u Romi, a na kraju prošle sezone postao je slobodan igrač.

Iako je imao ponudu nekoliko evropskih klubova na kraju je odlučio da karijeru nastavi u Japanu. Ovaj 33-godišnji defanzivac je potipsao za Vissel Kobe i u ovom timu će se pridružiti Andresu Iniesti, Davidu Villi i Sergiju Samperu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi