Već imaju u ekipi Iniestu, Villu i Podolskog, a sada pregovaraju sa još jednim velikim imenom
Vermaelenu je nedavno istekao ugovor sa Barcelonom

"Mala Barcelona" u Japanu

Već imaju u ekipi Iniestu, Villu i Podolskog, a sada pregovaraju sa još jednim velikim imenom

S. Pašalić

U Japanu jedan klub pokušava napraviti megatim za tamošnje uslove.

Naime, Vissel Kobe već u svojim redovima ima Andresa Iniestu, Davida Villu i Lukasa Podolskog, Sergija Samper, koji je prošao nogometnu akademiju Barcelone - La Masiju, a tu je također i bivši napadač Hoffenheima, Wellington.

Sada ovaj klub želi dovesti i Thomasa Vermaelena kojem je nedavno istekao ugovor sa Barcelonom i trenutno je slobodan igrač.

33-godišnji Belgijanac je u svojoj karijeri igrao za Ajax, Waalwijk, Arsenal, Barcelonu i Romu, a sa katalonskim timom je u sezoni 2014/2015 osvojio i Ligu prvaka.

Vermalen je već odbio ponudu Al-Arabija, a trenutno se nalazi u Japanu gdje pregovara sa Vissel Kobeom.

Svakako se radi o sjajnom igraču koji bi se uskoro mogao pridružiti i ostalim velikim imenima ovog kluba, mada je malo nejasno kako pored svih ovih igrača Kobe drži 15. mjesto u japanskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi