Zrinjski slomio Vitez u drugom poluvremenu, Bilbija se ispromašivao
Plemići su u meč protiv Viteza ušli kao veliki favoriti, ali su na kraju došli do tri boda uz poprilične probleme.

Trijumf mostarskog tima

Zrinjski slomio Vitez u drugom poluvremenu, Bilbija se ispromašivao

M. Šljivak

Zrinjski je u 17. kolu Premijer lige BiH Pod Bijelim brijegom ugostio Vitez i na kraju je uz dosta muke slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Plemići su kao veliki favoriti ušli u meč protiv fenjeraša, ali su se dobro namučili da dođu do tri boda, iako rezultat ne govori tako.

Filipović je na otvaranju meča stvorio dvije šanse Stojkiću i Handžiću, ali završnice za domaće nije bilo.

Uvodni pritisak Plemića donio je još nekoliko dobrih šansi. U 18. minuti Bilbija šutira, Badrov vadi ispod prečke, da bi dvije minute kasnije golman gostiju odbranio udarac Todorovića.

Potom je Filipović u dobroj prilici, ali njegov udarac završava pored gola, da bi u 29. minuti Vitez imao veliku šansu da dođe do vodstva. Karić se našao sam pred Pirićem koji sjajno interveniše i spašava svoj tim.

Prvo poluvrijeme završeno je sjajnom šansom Bilbije. Napadač domaćih izašao je sam pred Badrova, a golman gostiju odlično brani i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Ipak, nakon deset minuta igre u nastavku Zrinjski je poveo. Igrala se 56. minuta kada je Haris Handžić matirao Badrova za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ovjera pobjede stigla je u 76. minuti. Bilbija je uposlio Barišića koji pogađa za prednost od 2:0.

Ponovo je u promašajima prednjačio Bilbija. Imao je dvije velike šanse. Prvo mu je Badrov sjajno skinuo udarac, a u 83. minuti je promašio prazan gol nakon što je prošao kompletnu odbranu.

Konačan rezultat susreta od 3:0 postavio je Todorović u nadoknadi vremena.

Treba svakako istaći da su ovaj meč obilježili domaći navijači koji su sa tribina tokom utakmice pružili podršku ratnom zločincu Slobodanu Praljku koji je izvršio samoubistvo u Haagu.

Premijer liga, 17. kolo:

Zrinjski - Vitez 3:0 (Handžić 56', Barišić 76', Todorović 90+1')

ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Handžić, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Ćavar, Filipović, Bilbija.

VITEZ: Badrov, Stanić, Brekalo, Tipurić, Zukić, Karić, Ćosić, Đerić, Vranjić, Peko, Vuković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi