Ne zna jezik ni himnu, a igra za Italiju i sinoć se skoro srušio stadion zbog njega u 99. minuti

Donio pobjedu svom klubu

Ne zna jezik ni himnu, a igra za Italiju i sinoć se skoro srušio stadion zbog njega u 99. minuti

Endin Čaušević

Mateo Retegui nedavno se našao u centru pažnje nakon što je debitovao za reprezentaciju Italije iako uopšte ne priča italijanski jezik niti zna himnu te zemlje, ali sinoć je ponovo pokazao o kakvom napadaču se radi jer je u 99. minuti zabio gol za pobjedu svoje ekipe i izazvao nezapamćeno oduševljenje na tribinama.

Retegui je inače rođen u Argentini i prošao je sve omladinske kategorije Boce Juniors iz koje je upravo početkom prošle godine stigao u Tigre na posudbu, a u ovom klubu oduševio je fudbalski svijet svojim igrama.

Ovaj 23-godišnjak imao je pravo da igra i za Italiju što su u toj zemlji neočekivano iskoristili, te u se svi iznenadili kada je Roberto Mancini pozvao napadača Tigrea u reprezentaciju.

Međutim, Retegui je pokazao već u debiju da je Italija dobila sjajnog napadača i da su ovog 23-godišnjaka uspjeli ispred nosa ukrasti Argentincima od kojih poziv nikada nije dočekao.

On je u dva meča za Azzurre zabio već dva gola i pokazao da Mancini nije slučajno pozvao ga u nacionalni tim. Odličnu formu Retegui je nastavio i po povratku u Argentinu, a sinoć je bio junak Tigrea.

Tigre je igrao na svom terenu protiv Lanusa i uspio je da pobijedi sa 2:1, a upravo je italijanski reprezentativac bio taj koji je u devetoj minuti sudijske nadoknade zabio pogodak za pobjedu.

Oglasi

Nakon gola za 2:1 nastala je ludnica na tribinama koje su se od oduševljenja navijača počele tresti, a ni Retegui nije mogao da smiri emocije jer je skinuo dres prilikom proslave ovog gola.

Pogodak Reteguija u 99. minuti utakmice i erupciju oduševljenja na tribinama navijača Tigrea pogledajte OVDJE.

Retegui je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Tigrea upisao devet nastupa u svim takmičenjima i uspio je postići već šest golova.

Očekuje se da će se na kraju ove sezone vratiti u Bocu Juniors po isteku posudbe, a čak se špekuliše da bi Retegui već na ljeto mogao da promijeni klub i dođe upravo u Italiju jer su pojedini klubovi iz Serije A pokazali interes za njega.

Također, treba istaći da je Retegui prošle sezone bio najbolji strijelac prvenstva u Argentini i da je Mancini dobro znao šta radi i kakvog igrača će dobiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi