Mancini pokazao kako jedan selektor radi posao - Otkrio je dva imena o kojima niko nije ni sanjao
Roberto Mancini je spreman na brojne promjene kako bi napravio idealan sastav italijanske reprezentacije (Foto: EPA)

Retegui i Compagno u reprezentaciji Italije

Mancini pokazao kako jedan selektor radi posao - Otkrio je dva imena o kojima niko nije ni sanjao

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mancini u potrazi je za napadačem koji bi u narednim godinama mogao predvoditi ovu selekciju, pa je uputio nekoliko iznenađujućih poziva u nacionalni tim. Dres Azzurra obući će napadač rumunskog FCSB-a Andrea Compagno (26) te momak rođen u Argentini Mateo Retegui (23).

Roberto Mancini ima ozbiljan problem s napadačima u reprezentaciji Italije. Azzurri nemaju kvalitetan izbor u vrhu napada, pa se italijanski selektor odlučio na poprilično iznenađujuća imena.

Sve je začudilo to što je poziv za martovske utakmice dobio 195 centimetara visoki napadač rumunskog FCSB-a Andrea Compagno. Ovaj 26-godišnjak je i sam šokiran pozivom jer je do prije tri godine nastupao u San Marinu ter italijanskim niželigašima.

Ipak, fenomenalne igre u Rumuniji za Craiovu, a zatim i za FCSB donijeli su mu poziv Mancinija i on će dobiti šansu da se dokaže protiv Engleske i Malte.

Nije on jedino iznenađenje koje je Mancini pripremio. Italijanski selektor odlučio je angažovati i 23-godišnjeg napadača argentinskog Tigrea Matea Reteguija.

Oglasi

Retegui je igrač Boca Juniorsa. Posuđen je Tigreu gdje igra čudesno i sjajni nastupi nisu promakli Manciniju koji ga je odlučio pozvati u nacionalni tim Italije.

Iako je rođen u Argentini, njegova djed je porijekom sa Sicilije i zbog toga već ima italijanski pasoš. Mancini je to znao i odlučio je pozvati ovog napadača koji nije previše razmišljao i odmah je rekao 'da'.

"On ima kvalitet koji nam nedostaje. Mislio sam da neće htjeti igrati, ali odmah je pristao i pozvali smo ga", poručio je Mancini.

Tako će i ovaj fudbaler imati šansu da debituje za Italiju već za nekoliko dana i kompletan spisak pozvanih fudbalera uskoro će biti objavljen.

Italijani u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ulaze velikim duelom protiv Engleske 23. marta, a tri dana kasnije im slijedi duel protiv selekcije Malte.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Azzurri su 2021. godine pobijedili upravo Engleze na Wembleyju i osvojili su naslov prvaka Starog kontinenta, ali je potom došao pravi šok jer nisu uspjeli ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Cilj Roberta Mancinija je sada pronalazak kvalitetnih igrača za Euro 2024. i Svjetsko prvenstvo 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i očito je da italijanski selektor prati apsolutno sve fudbalere koji imaju ikakve veze s ovom zemljom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi