Izabran najbolji tim godine uz nekoliko iznenađenja, među 11 nema dobitnika Zlatne lopte

Po izboru uglednog L'Equipea

Izabran najbolji tim godine uz nekoliko iznenađenja, među 11 nema dobitnika Zlatne lopte

Admin Čaušević

Lionel Messi je po sedmi put osvojio Zlatnu loptu, ali se nije našao u idealnoj postavi za 2021. godinu. 

Nakon što je Messi proglašen najboljim uslijedila su podijeljena mišeljnja pošto su mnogi smatrali da nagradu zaslužuje i Robert Lewandowski.

Messi je prošle godine osvojio Copa Americu, ali je nakon prelaska u PSG pružao zaista blijede partije te se još uvijek navikava na nove izazove.

Ipak, da se dobitnik Zlatne lopte ne nađe u najboljih 11 godine djeluje paradoksalno. Na njegovu poziciju je upao Mohamed Salah.

Salah je briljirao tokom cijele godine, bio je legitimni kandidat za Zlatnu loptu, pa se o njegovom mjestu u timu i ne može diskutovati.

U timu sa formacijom 4-4-2 napadački tandem čine Karim Benzema i Robert Lewandowski. Interesanto je da u ekipi nema ni Cristiana Ronalda i Kyliana Mbappea.

Oglasi

Mbappe je u 2021. godini postigao 43 gola te upisao 22 asistencije, ali su u L'Equipe svejedno odlučili da u tim uvrste Kevina De Bruynea iz Manchester Cityja.

Jedan od najprestižnjih sportskih listova na svijetu je na gol stavio Mendyja prije Gianluigija Donnarumme iz PSG-a bez obzira što je Italijan postao prvak Evrope s Azzurrima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odbrana izgleda ovako: Mendy (Chelsea), Ruben Dias (Manchester City), Marquinhos (PSG), Alexander-Arnold (Liverpool), Theo Hernadez (Milan).

U veznom redu bi igrao duo iz Chelseaja, Jorginho i Kante, dok su krilne pozicije rezervisane za Salaha i De Bruynea. Napad čine već spomenuti Benzema i Lewandowski.

Top Komentari

Klicko
Benzema i Lewandowski pored halanda hahahahaha L'Equipe promjenite dilera
3 15
KIKSERI
343 alisson----ruben dias marquinos skriniar------kimmich modrić fernandes casemiro------haaland son mane
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi