Messi je poštovao sve, ali zbog jednog igrača je drhtao: Nisam ga mogao pogledati u oči

Argentinac iskreno

Messi je poštovao sve, ali zbog jednog igrača je drhtao: Nisam ga mogao pogledati u oči

E. Ganibegović

Ovog ljeta je sve šokirao transfer Lionela Messija iz Barcelone u PSG.

Argentinac je tako nakon 21 godinu napustio Blaugranu u kojoj je proveo kompletnu karijeru i osvojio sve što se može osvojiti.

Za katalonskog giganta Messi je debitovao još kao 17-godišnjak davne 2004. godine i kao mladić imao je priliku igrati s velikim igračima.

Tri godine kasnije u klub je iz Arsenala stigao legendarni francuski napadač Thierry Henry, za kojeg Messi kaže da ga nije smio pogledati u oči.

"Poštovao sam velike igrače i šampione koji su bili u Barceloni. Ronaldinho, Eto'o, Puyol, a Xavija i Iniestu da ne spominjem... Međutim, postojao je igrač zbog kojeg sam drhtao, a to je Thierry Henry", govori Messi i dodaje:

"Znao sam sve u njemu, šta je sve napravio u Engleskoj, a onda smo odjendom bili zajedno u ekipi. Za njega sam tada osjećao veliko divljenje, a osjećam i sada. Kada je došao prvi dan u svlačionicu Barcelone, nisam se usudio pogledati ga u oči. Fascinirao me njegov način igre, ta jednostavnost. Imao je kvalitet da komplikovane stvari učini jednostavnim."

Messi i Henry su zajedno odigrali ukupno 89 utakmica na kojima su zajedno učestvovali u postizanju 17 pogodaka. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Henry je iz Barcelone 2010. otišao u New York iz kojeg je jedno vrijeme bio posuđen Arsenalu. U SAD-u je 2015. godine završio karijeru. U karijeri je još nastupao i za Juventus i Monaco u kojem je počeo svoj fudbalski profesionalni put.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 123 utakmice na kojima je postigao 51 pogodak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Hahah 89 utakmica zajedno a postigli 17 golova, hahah. Pa sam Messi postigne za polusezonu toliko golova!! Bili su znači ubitačan tandem???
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi