Tim iz Viga kao preporođen, stigao do nove "trice"

Primera Division 22. kolo

Tim iz Viga kao preporođen, stigao do nove "trice"

Fudbaleri Celte osvojili su puni plijen na u 22. kolu španske Primere nakon što su u premijernom susretu ovoga kola sa 2:1 slavili u gostima kod Grabnade. 

U vodstvo su prvi stigli gosti, i to u 28. minuti utakmice. Defantivac gostiju Cabral iskoristio je proigravanje Rafinhe te pogodio za zasluženo vodstvo svog tima od 1:0.

Nakon rezultatskog minusa i domaći su krenuli nešto ofanzivnije ka golu svog protivnika. Ipak tim iz Viga dobro je stajao na terenu sve do same završnice prvog dijela igre kada je za izjednačenje rezultata na 1:1 pogodio El Arabi.

U drugom dijelu susreta mreže su mirovale sve do samog finiša utakmice, a za pobjedu gostiju u 88. minuti pogodio je Fernandez.

Celta u drugom dijelu prvenstva igra kao preporođena i sigurno je ako joj se ne desi neka „crna rupa“ u nastavku sezone, te ukoliko nastavi sa kvalitetnim partijama kakvu je pružila danas, da će bez problema ostati u društvu najbolji španskih timova, iako je u jednom dijelu sezone bila u samom dnu tabele.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division 22. kolo:
Granada – Celta 1:2 (El Arabi 41 / Cabral 28, Fernandez 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.