Timo Werner potpisao, ne skida osmijeh s lica

Povratak u Njemačku

Timo Werner potpisao, ne skida osmijeh s lica · Zvanično

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Timo Werner ponovo je u Bundesligi.

Nakon loše sezone u Chelseaju, Werner je odlučio da napusti Englesku, a na kraju je dogovoren njegov povratak u Leipzig, gdje je i pružao najbolje partije, te došao do statusa reprezentativca Njemačke.

Werner je prije dvije godine upravo iz RB Leipziga otišao u Chelsea za 53 miliona eura, međutim na Stamford Bridgeu se Nijemac i nije proslavio. Iako je osvojio Ligu prvaka sa Plavcima, njegov boravak u Londonu su obilježili brojni nerealni promašaji pa je odlazak bio jedan logičan slijed dešavanja.

Leipzig je objavio da je Werner novi član, a navijači su oduševljeni zbog toga. Visina transfera će iznositi između 30 i 35 miliona eura što znači su Plavci na gubitku u ovom slučaju. Preostalo je da se dogovore detalji oko dužine ugovora.

Werner itekako poznaje sredinu u koju dolazi, a s Leipzigom želi da se bori za sami vrh tabele, iako je teško očekivati da neko može parirati trenutnoj ekipi Bayerna. 

Leipzig je u prvom kolu Bundeslige u nedjelju remizirao sa Stuttgartom (1:1), a u subotu dočekuje Koeln, što će biti prilika da Werner zaigra u dresu Bikova. 26-godišnjak je prethodno u dresu Leipziga odigrao 156 utakmica i postigao 90 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Napomenimo još da je njemački klub dogovorio i transfer slovenskog dragulja Benjamina Šeška, ali 19-godišnjak će stići tek na ljeto 2023. godine, a do tada će ostati u Salzburgu.

Podsjetimo da su reprezentativca Slovenije željeli velikani poput Real Madrida, Manchester Uniteda, Chelseaja, Milana i PSG-a, ali on je smatrao da je u ovom momentu za njega najbolje da ide korak po korak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi