RB Leipzig odbio nevjerovatnu ponudu za Joška Gvardiola
Foto - EPA

City ostao 'kratkih rukava'

RB Leipzig odbio nevjerovatnu ponudu za Joška Gvardiola

Midhat Šljivak

RB Leipzig odbio je nevjerovatnu ponudu koju je Manchester City poslao za hrvatskog fudbalera Joška Gvardiola.

Sjajni 20-godišnji defanzivac odličnim je igrama u Dinamo, zatim i u RB Leipzigu i reprezentaciji Hrvatske, privukao ogromnu pažnju na sebe.

Velikani uveliko 'kucaju na vrata' RB Leipziga. Gvardiola žele Chelsea i Manchester City, a navodno je njemački tim već odbio poprilično nevjerovatnu cifru za 20-godišnjeg fudbalera.

Bild tvrdi da je na stolu tima iz Leipziga bila cifra od 80 miliona eura koju je ponudio City. Međutim, ona je odbijena i za sada Gvardiol ostaje u redovima ovog bundesligaša.

Nije međutim isključeno da do kraja prijelaznog roka 20-godišnji fudbaler promijeni klub, a treba istaći i da Chelsea pokušava da ga dovede u svoje redove i vrlo je moguće da će uskoro poslati službenu ponudu za ovog igrača.

Tuchel je prethodnih dana lično razgovarao s Gvardiolom. Sopštio je fudbaleru RB Leipziga planove kluba za budućnost i predstavio mu je kompletan projekat i smjer u kojem klub želi ići.

Ipak, zvanične ponude nije bilo. Chelsea još uvijek razmatra sve opcije i na Stamford Bridgeu će sagledati sve moguće opcije za pojačanja u defanzivnoj liniji kluba.

Joško Gvardiol je član RB Leipziga od 2020. godine, ali se klubu pridružio godinu dana kasnije nakon posudbe u Dinamu u čijim redovima je i ponikao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno je za njemački tim odigrao 46 utakmica u prošloj sezoni i postigao je dva gola. Ipak, ratnički stil igre i veliki kvalitet kojeg posjeduje, privukli su brojne velikane i RB Leipzig će imati šansu da dobro zaradi na prodaji ovog fudbalera.

Mladi defanzivac je prošle godine postao i standardan član reprezentacije Hrvatske. Za Vatrene je odigrao 10 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupomoting
Nisu htjeli da daju 50 mil za cucurellu a da dadnu 80 za Guardiola, al ga lupate i vi.
4 1
EmirEmir111
Hahahah a hebem ti fudbal
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi