Timoščuk: Reprezentacija je simbol jedinstva

Ukrajinci se brinu zbog napete situacije na Krimu

Timoščuk: Reprezentacija je simbol jedinstva

E. Škorić

Zbog sigurnosnih razloga prijteljska utakmica između Ukrajine i SAD-a igrat će se na Kipru, a ne u Harkivu.

Ukrajinski Krim okupirala je ruska vojska, te je stanje napeto i na samoj granici rata. Iz tog razloga će ukrajinska nogometna reprezentacija američku ugostiti na Kipru.

"Reprezentacija je simbol jedinstva, jer igrači dolaze iz svih krajeva Ukrajine. Svi smo jedna velika obitelj, svi smo zajedno", rekao je iskusni veznjak Anatolij Timoščuk, nekadašnji igrač Bayerna, dodavši:

"Opasno je. Imamo obitelji, brinemo se, ali se nadamo da će se u Ukrajini uspostaviti mir što je prije moguće". 

Pod sloganom "Mir za Ukrajinu" će se igrati prijateljska utakmica Ukrajine i SAD-a. "Nismo spremni za rat. Nadamo se da s Rusijom možemo biti susjedi u budućnosti", rekao je glasnogovornik reprezentacije Alexander Glyvynskyy. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Najvažnije je jedinstvo i koncentracija. Rekao sam igračima da igramo kao cjelina", izjavio je Mykhailo Fomenko, selektor Ukrajine.

Bilo je nekih najava da bi se utakmica mogla odgoditi, ali predsjenik Ukrajinskog nogometnog saveza Anatolij Konkov tvrdi da su Amerikanci pristali da igraju na Kipru na staionu Antonis Papadopoulos. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.