Kako se snalaze bh. fudbaleri u Rusiji dok traje napad na Ukrajinu?

Mogu promijeniti klubove

Kako se snalaze bh. fudbaleri u Rusiji dok traje napad na Ukrajinu?

A. Čaušević

Bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić je odlučio napustiti Rostov i vratiti se u Malmo, a to neće biti slučaj sa preostalom trojicom bh. fudbalera. 

I dok traje napad Rusa na Ukrajincu dojam je da se za neke bh. fudbalere situacija i nije previše promijenila te da nastavljaju normalnim životom.

Povremeni bh. reprezentativac Darko Todorović nastupa za Akhmat iz Groznyog, klub kojim upravlja Ramzan Kydirov, lider čečenske republike.

Todorović je za vikend bio u akciji za svoj tim. Na gostovanju kod Urala na terenu proveo svih 90 minuta, a završeno je bez pobjednika - 0:0.

Za vikend je u akciji bio i Tino Sven Sušić koji nastupa za drugoligaša Kuban. U domaćem porazu od Volgora (1:3) bivši bh. reprezentativac je igrao sat vremena.

Renato Gojković također igra u drugoj ligi i to za ekipu Orenburga. On je za svoj tim igrao cijeli meč u ubjedljivoj gostujućoj pobjedi nad Rotorom(0:3).

Podsjećanja radi, FIFA je otvorila vanredni prelazni rok za sve strance u Rusiji koji imaju mogućnost da do 7. aprila napuste klubove i do kraja sezone igraju u nekom drugom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi