Razočaravajući početak za Sušića u Rusiji
Foto - PFC Kuban

Odigrao samo 49 minuta

Razočaravajući početak za Sušića u Rusiji

M. Šljivak

Tino Sven Sušić (29) napustio je FK Sarajevo u augustu ove godine nakon izuzetno razočaravajućeg perioda na Koševu.

Navijači Bordo tima sa pravom su bili ljuti na Sušića koji je trebao biti veliko pojačanje za klub, ali on za godinu i po nije pokazao gotovo ništa.

Sa Sušićem se 25. augusta raskinula saradnja i on je postao slobodan igrač, da bi početkom oktobra 29-godišnji vezista našao novi klub.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine skrasio se u ruskoj drugoj ligi i obukao je dres ekipe Kubana.

Međutim, početak za Sušića u Rusiji je izuzetno težak i on nije u prvom planu kod trenera ovog kluba, što govori statistika proteklih nešto više od mjesec dana.

Oglasi

Sušić šansu dobija sa klupe za rezerve, a ukupno je nastupio u četiri  prvenstvene utakmice i skupio je skromnih 49 minuta fudbala u ruskoj drugoj ligi. Pored toga, odigrao je i skromnih 10 minuta u utakmici ruskog Kupa.

Interesantno je svakako da je Sušić šansu za igru dobijao većinom trenucima kada je trebalo juriti rezultat i igrao je u čak tri poraza svog tima od četiri utakmice u koliko je nastupio.

Sušićev problem je također što trener Kubana Robert Evdokimov igra poprilično defanzivan fudbal i često je u formacijama 5-4-1 ili 5-3-2 i za sada tu bh. veznjak nema previše prostora.

Kuban je nakon 21 odigranog kola u drugoj ligi u zoni ispadanja. Osvojili su 20 bodova i nalaze se na 17. mjestu koje vodi u niži rang.

Top Komentari

SonPen1946
Ko je sad kriv Susicu ? Trener, direktor, mozda sportski direktor ?
8 0
Nije.bitno
Jos niste u stanju objavit da su juniori dobili bugarsku
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi