Tiote kao da je predosjetio da će umrijeti

Razgovor s prijateljem nekoliko sati prije smrti

Tiote kao da je predosjetio da će umrijeti

E. Čaušević

Fudbalski svijet danas je potresla velika tragedija jer je na treningu preminuo nekadašnji fudbaler Newcastlea, Cheick Tiote.

Tiote je čak sedam godina nosio dres kluba sa St. James Parka, ali je početkom ove godine odlučio da svoju karijeru nastavi u kineskoj ligi u ekipi Beijing Enerprisesa. Reprezentativac Obale Slonovače je bio ljubimac navijača Newcastlea, a mnogi će zauvijek pamtiti njegovu golčinu protiv Arsenala 2011. godine (4:4).

No, fudbalsku javnost uzdrmala je vijest da je Tiote preminuo jutros na treningu svoje ekipe od posljedica srčanog udara. Na društvenim mrežama su se mnogi odlučili oprostiti od fudbalera, a nevjerovatnu sliku objavio je njegov prijatelj Yusuf Abubakar Tumi.

On je otkrio da je nekoliko sati prije treninga razmijenio nekoliko SMS poruka sa Tioteom koji kao da je imao predosjećaj da će se nešto desiti. Njegove poruke to najbolje govore, a u jednoj od njih napisao je "Neka nas Allah učini većim na Džennet, a ne za dunjaluk. Dunjaluk će proći, ali je Džennet vječan brate", napisao je Tiote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi