Golman Viteza za SportSport.ba

Tirić: Imamo izgledne šanse da ostanemo u ligi

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza danas su u Doboju kod Kaknja odigrali 0:0 protiv domaće Mladosti, te tako osvojivši vrijedan bod u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

U jednoj lošoj utakmici, jedan od najboljih pojedinaca gostujuće ekipe bio je golman Ivan Tirić, koji je sve udarce koji su išli prema golu Viteza sigurno zaustavio.

Ovaj čuvar mreže nakon utakmice za SportSport.ba dao je svoje viđenje, te najavio narednu utakmicu njegovog kluba.

"Sigurno je ovo bila teška utakmica za nas, mi smo ispunili ono što je trener tražio od nas, stali smo čvrsto, te smo pokušali posljednjih 30-tak minuta nešto više učiniti prema naprijed. U drugom poluvremenu ušli su malo brži igrači, ali na kraju cilj smo ostvarili. Imali smo možda i priliiku uzeti sva tri boda, ali Anastasov nije iskoristio priliku, ipak na kraju smo zadovoljni i ovo je veoma bitan bod za nas jer nam je Mladost direktan konkurent u borbi za opstanak", ističe Tirić.

Naredno kolo u Vitez dolazi lider na tabeli, ekipa Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas teška utakmica, dolazi nam lider na tabeli, oni se bore za titulu, ali mi ćemo nastojati da im pokvarimo planove. U svaku utakmicu idemo s cilljem da pobijedimo, pa ćemo vidjeti šta ćemo uraditi protiv jakog protivnika. Mislim da Vitez ima izgledne šanse da na kraju prvenstva izbori opstanak u ligi", kazao je za SportSport.ba Ivan Tirić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi