Titula odmiče Kraljevima: Betis bolji od Reala!

Poraz Ronalda i društva u Sevilli

Titula odmiče Kraljevima: Betis bolji od Reala!

Edmir Škorić

Sve se dalja čini titula za navijače Real Madrida. Njihov klub večeras je, u sklopu 13. kola španske Primere, doživio poraz u Sevilli od Betisa.

Real je u prvom poluvremenu bio bolji, ali Betis je hrabrom igrom uspijevao da se nosi sa nadmoćnijim protivnikom, a uz malo sreće stigli su i do vodstva u 17. minuti. Prije nego će doći do prednosti, nogometaši Betisa mogli su primiti gol.

 

Dobru priliku za goste nije iskoristio u 10. minuti Khedira, kada je na povratnu loptu Ronalda reagirao udarcem pored gola. I onda u 17. minuti se zatresla mreža gostiju iz špansk prijestonice. Di Maria je ispucao loptu na nogu Benata, ovaj predriblao Khediru, naštimao se na desnu nogu i opalio ka golu Reala, a lotpa završila u donjem desnom uglu slabo postvljenog Casillasa.

 

Ubrzo nakon toga velika šansa za Kraljeve. Ronaldo je ostao sam nakon jednog ubačaja sa desne strane, no nije uspio najbolje loptu zahvatiti glavom. U 22. minuti Betis je imao priliku, Ruben Castro je s lijeve strane dobro tukao, Casillas odbranio.

 

Zatim je u 29. minuti Ronaldo dobro ubacio na drugu stativu, Di Maria iz teške pozicije pogađa vanjski dio mreže. Dvije minute kasnije Benzema puca preko gola. Francuz se jednom upisao u strijelce u prvom dijelu, no pogodak je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

 

U desetoj minuti nastavka Benzema je opet zatresao mrežu Andalužana, sudac opet poništio gol, iako smo dojma da Francuz ovaj put nije bio u nedozvoljenoj poziciji. U 60. minuti Di Maria prizemno šutira lijevom nogom, Adrian bez većih problema hvata loptu.

 

Dobar napad gostiju nije iskorišten u 61. minuti. Ronaldo se sjurio desnom stranom u šesnaesterac Betisa, nije najbolje zahvatio loptu, Adrian odbranio, a onda odbijenu loptu jedan domaći igrač ispred Benzeme izbacuje u korner. U 61. minuti prava bomba Kake, ali Brazilčev udarac još bolje brani Adrian. 

 

Zeleno-bijeli su prijetili iz brzih kontranapada, obzirom da se Real sve više otvarao kako je vrijeme odmicalo. U 71. minuti Salva je neprecizan, a tir minute kasnije stopostotna šansa za domaće. Bio je to brz kontranapad po desnoj strani, na kraju Ruben Castro iz povoljne pozicije puca preko gola. 

 

U 82. minuti Adrian brani topovski udarac Ronalda iz slobodnjaka sa nekih 26 metara. Sve više se nervoza uvlačila u kožu gostiju, koji su svim silama pokušavali doći barem do izjednačenja.  I Benzemin udarac glavom je spriječio Adrian. 

 

Betis je nedavno potopljen od Malage, ali uspio je savladati Real. Olakšao je Barceloni, koja sa utakmicom manje ima čak osam bodova više od glavnog konkurenta za titulu. Andalužani su sada s 22 boda na petoj poziciji. Ispred su još Malaga, Real, Atletico i na vrhu Barcelona. 

 

 

Primera, 13. kolo:

Betis - Real Madrid 1:0 (Benat 17)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 


szólj hozzá: Betis vs Real Madrid 1:0 Benat
Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.