To niko nije mogao očekivati: Jose Mourinho pronašao novi posao?

Već kontaktirali njegovog agenta

To niko nije mogao očekivati: Jose Mourinho pronašao novi posao?

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho krajem decembra prošle godine dobio je otkaz u Manchester Unitedu i još uvijek je bez posla.

Crveni đavoli su se odlučili zahvaliti na saradnji portugalskom stručnjaku zbog loših rezultata, a Mourinho je dobio bogatu odštetu za to. Portugalac je još uvijek bez angažmana iako je odmah imao nekoliko zanimljivih ponuda.

No, odlučio je da se malo odmori od trenerskog posla i sačeka kraj sezone kako bi razmotrio ponude zainteresovanih klubova. Za to vrijeme radi kao stručni komentator na jednoj engleskoj televiziji.

Mourinho se od otkaza u Unitedu povezivao s nekoliko klubova, a najviše su se spominjali Interi Benfica koja je čak i poslala ponudu portugalskom stručnjaku.

Ipak, ovih dana pojavila se špekulacija koja je itekako iznenadila fudbalsku javnost. Naime, engleski mediji su prenijeli da bi Mourinho svoju karijeru mogao čak nastaviti u škotskom Celticu.

Navodno, škotski klub je pokazao interes da dovede Posebnog, te su čak i kontaktirali njegovog agenta. Ovo je sigurno ogromno iznenađenje za sve, ali u Celticu vjeruju da imaju šanse da dovedu Mourinha na klupu svog tima.

U prilog im ide činjenica da je Portugalac nedavno izjavio da želi da ide u klub u kojem će imati veliki izazov, ali i potpunu slobodu što se tiče trenerskog posla. U Celticu su spremni to da ispune, no pitanje je da li je to ponuda koja zadovoljava Mourinhove kriterije.

Portugalac se također povezivao i s prelaskom u Romu, ali je teško očekivati da ćemo ga na kraju vidjeti na klupi rimskog kluba s obzirom da je Vučica uložila ogromne napore da dovede Antonia Contea.

Mourinho je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri pored Manchester Uniteda još trenirao Benficu, Uniao de Leiru, Porto, Chelsea, Inter i Real Madrid. Eventualni odlazak u Celtic bi sigurno bio veliki šok za sportsku javnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi