Nije do Mourinha: Posebni je odavno znao šta Unitedu treba, ali niko ga nije slušao
Jose Mourinho je bio na konstantnom udaru zbog 'slabe' igre. Mnogi su željeli vidjeti napadački United, sada ga imaju, ali rezultata i dalje nema (Foto: EPA)

Velika kriza ponovo drma crveni dio Manchestera

Nije do Mourinha: Posebni je odavno znao šta Unitedu treba, ali niko ga nije slušao

M. Šljivak

Engleski velikan Manchester United ponovo prolazi kroz tešku rezultatsku krizu.

Crveni đavoli su izgubili čak sedam od posljednjih devet utakmica, a do kraja sezone će imati težak zadatak da ostvari plasman u Ligu prvaka.

Iako je United odlaskom Josea Mourinha i dolaskom Olea Gunnara Solskjaera imao pozitivan šok, činjenica je da je Posebni, voljeli ga ili ne, davno znao šta ovom timu treba.

Znao je Mourinho, ali ga rukovodstvo tima nije slušalo, a vidjećemo hoće li Ed Woodward i društvo unutar kluba na kraju poslušati savjete koje im je Portugalac ostavio i koje Solskjaer tek sada otkriva.

Klub je imao 'prazan hod' - septembar 2017. godine

"Drug klubovi prolaze kroz evoluciju, ali kod nas toga nema. Mi smo prestali raditi nakon odlaska Sir Alexa Gergusona. To je popriličan period 'praznog hoda' Uniteda".

Strpljenje je potrebno više od novca - decembar 2017. godine

"Nekada vam novac nije potreban da biste napravili pravi posao. Potencijal imamo i jedino što igrači trebaju uraditi je dati sve od sebe. Potrebno je strpljenje i vrijeme da se izgradi nešto", govorio je Mourinho.

Potrebna su nam pojačanja - juli 2018. godine

"Ovo nije ekipa koju sam ja birao, ni 30 posto od onoga što želim. Potrebni su mi igrači koje bih volio dovesti. Želio bih dvojicu fudbalera, ali vjerujem da ih neću dobiti. Vjerovatno ću dobiti jednog, a klubu sam dao spisak sa petoricom igrača koje želim".

Drugo mjesto iza Cityja nije loša sezona - august 2018. godine

"Mi smo posljednji engleski tim koji je osvojio evropski trofej (Evropska liga). Ponavljam, osvojio sam osam titula. Jedini sam menadžer u svijetu koji je osvajao titule u Italiji, Španiji i Engleskoj. To nije mala stvar, ali drugo mjesto prošle sezone je jedno od mojih najvećih dostignuća. Biti drugi iza ovakvog Cityja nije loša sezona".

Odbrana nije dovoljno dobra - oktobar 2018. godine

"Nismo dobri kao što bih želio da budemo. Nemamo taj ubilački instikt. Neki timovi iz tri šanse postignu tri gola, a neki timovi bez posjeda rade fantastičan posao u odbrani i teško primaju golove. Za nas je to u ovom trenutku nemoguća misija, čak i sa ovako fenomenalnim golmanom. Odbrana nam nije dovoljno dobra, ali teško i postižemo golove".

Igračima nedostaje želje - novembar 2018. godine

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nemju dovoljno želje. Osjećam kako ne daju previše sebe. Mora se igrati pametno, ali isto tako srcem, a smatram da tog srca nema previše. Šta je rješenje? Ne možete promijeniti drastično igrače, ali rješenje je vjerovatno da i ja napravim određene izbore srcem. Kasnije bih shvatio da samo srce nije dovoljno i da mi nedostaje kvaliteta u ekipi".

Jose Mourinho je od ljeta 2016. godine do decembra 2018. bio na klupi tima sa Old Trafforda. Realno gledajući, izvlačio je najviše iz ove ekipe sa kojom je osvojio tri trofeja (EFL Kup, Community Shield i Evropsku ligu).

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Woodward je najveca rana uniteda. Samo gleda zaradu kluba i vodi transfer politiku o kojoj nema pojma.
3 0
Mele
Das Mikitijara i 30 miliona za Alexisa, 105 za Pogbu , po 50 za beka i stopera, pa opet nemas tim.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi