To se čekalo: Emery donio odluku o izvođenju penala

Je li izbor dovoljno pošten?

To se čekalo: Emery donio odluku o izvođenju penala

Trener PSG-a Unai Emery konačno je progovorio o pitanju svih pitanja - ko izvodi penale u njegovom timu.

Cavani i Neymar su na rubu fizičkog sukoba svaki put kada sudac pokaže na bijelu tačku, a do sada je penale izvodio onaj ko se prvi dočepa lopte. 

Bilo je mnogo priča oko ovoga u posljednje vrijeme u francuskim medijima, a novinare je pred večerašnji susret Lige prvaka između PSG-a i Bayerna interesovalo samo jednu - je li Emery donio odluku. A, odluka je donešena. 

Pazite sad - penale će izvoditi obojica. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mnogo fudbalera u našem timu je sposobno da na dobar način izvode penal. Mnogi žele to da rade. Cavani i Neymar su spremni. Bit će mnogo penala i obojica će ih izvoditi. Razgovarao sam s njima. Rekao sam im kako će se stvari odvijati", rekao je Emery. 

Podsjetimo, PSG večeras na domaćem terenu igra protiv Bayerna iz Minhena veliki derbi 2. kola Lige prvaka, a svakako da će biti veoma zanimljivo vidjeti ko će uzeti loptu ako sudac dosudi penal za domaću ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi