To se čekalo: Guardiola odgovorio Toureu, pa otpisao Barcelonu

Neće se vraćati na klupu Katalonaca

To se čekalo: Guardiola odgovorio Toureu, pa otpisao Barcelonu

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola odgovorio je na optužbe Yaye Tourea.

Toure je izjavio kako je Guardiola rasista, a ta vijest je odjeknula Evropom i sada je Guardiola odlučio da uzvrati i da pojasni stvari.

"To je laž i on to zna, bili smo zajedno dvije godine i on tek sada kaže", rekao je Guardiola za TV3.

"Nikada mi to nije rekao u lice", dodao je Pep, koji je otkrio i da li će se vratiti jednog dana kao predsjednik u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne, ja sam trener, nisam predsjednik. U tom poslu sam dobar, ne mogu sve raditi. Kada prestanem trenirati, igrat ću golf", poručio je Guardiola.

Za kraj je poručio da neće više nikada sjediti na klupi Barcelone s kojom je osvajao mnoge trofeje proteklih godina, prije nego je otišao u Bayern, a potom i u City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi