To se zove radost: Southampton utišao Liberty i skoro osigurao opstanak

Direktan okršaj za opstanak u ligi

To se zove radost: Southampton utišao Liberty i skoro osigurao opstanak

Fudbaleri Southamptona slavili su večeras u najvažnijoj utakmici sezone na gostovanju kod Swansea rezultatom 1:0 i na taj način su gotovo osigurali opstanak u ligi. 

Bio je ovo veliki derbi opasne zone dva kola prije kraja Premiershipa. Oba kluba su prije meča imala po 33 boda, baš kao i Huddersfield, a današnja pobjeda je zlatna vrijedna za gostujuće fudbalere.

Treba priznati da su domaći u većem dijelu susreta bili bolji protivnik i više su tražili pogodak. Ipak, gosti su prijetili iz kontri, a prva takva se desila u 31. minuti kada je Charlie Austin bio u dobroj prilici, ali golman Fabianski mu je odbranio udarac. Do kraja prvog dijela gosti su imali još jednu šansu preko Austina, ali Fabianski je ponovo bio na mjestu.

Na početku drugog dijela po jedna sjajna prilika na obje strane. Prvo je za domaće pokušao Ayew, da bi uzvratio Austin, ali promjene nije bilo. Gosti su svoju šansu iskoristili u 72. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snalazi Gabbiadini koji pogađa za veliko slavlje gostujućih navijača.

Do kraja susreta domaći su učinili sve kako bi barem izbjegli poraz, ali nisu uspjeli.

Kolo prije kraja Swansea ostaje na 33 boda, baš kao i Huddersfield koji ima meč manje. Labudovi u posljednjem kolu dočekuju otpisani Stoke, dok Huddersfield ima utakmice protiv Chelseaja i Arsenala. Treba dodati i to da se WBA nakon ovog rezultata Swansea i Southamptoina oprostio od društva najboljih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi